#1 2010-10-01 14:56:17

Eriko

Administrator

6296964
Punktów :   

NABÓR!

Witam. Przeprowadzamy nabór na posady takie jak:
- Lider
- Organizator
- Moderator Forum
- Grafik
- Pomocnicy

Nabór na Organizatora przeprowadzany jest ponieważ rezygnuję z spotkań i orgaznizowania.
Dlaczego?
Ponieważ mimo tego że na ostatnim spotkaniu prosiłam był burdel. Nie słuchaliście się i robiliście to co chcieliście. Nie chodzi o to że musicie robić to co ja wam każe. Chodzi o to że rozłaziliście się i nikt nie wiedział gdzie idziecie. Ja nie mam nerwów na zabawy w kotka i myszkę. Jesteście w przedziale wiekowym od 13-20+ tak więc co niektórzy powinni być trochę bardziej rozumni i odpowiedzialni. Chyba  że mam doczynienia z niedojrzałymi dziećmi. Przykro mi że tak o was mówię ale jeśli was się o coś prosi to starajcie się chodź trochę pomuc. Wiecie jak ciężko jest utrzymać grupę 30-45 osób w jednej grupie? Nie. No to jak ktoś chce się dowiedziec to wam dam pole do popisu.
Kolejna sprawa coraz więcej Randomów. Jak miło. Spotkania mają pewną tematykę a my zaczynamy odbiegać od niej. Nie podoba się, no to dziękuję sztucznego tłumu mi nie trzeba. Chce ktoś przyjść spotkać się z znajomymi to zróbić własny zlot. Tu na BAKA CLUB mają chodzić osoby które INTERESUJĄ SIĘ AZJĄ. To nie sa spotkania dla "Fajnych ludzi" czy też "Grupki znajomych".

Jakiś inny powód dlaczego kończę...  Hmm.. Może taki iż jak wiecie jest rok szkolny a chce skończyć tę klasę bo kolejnego roku nie chcę spędzić w klasie 1, tak więc aby mieć dobre oceny trzeba się uczyć. Po za tym mam wiele innych spraw na głowie, a sprawy niezorganizowanej grupy BC są przytłaczające.

#2 2010-10-01 15:23:20

Yuji

Użytkownik

10190599
Punktów :   

Re: NABÓR!

Nie odchodzi, zrob sobie przerwa.
Ja się zgłaszam na pozyje hym... lidera badzi organizatora. Jak zdecydujecie.

Zakład pogrzebowy "Radość", w naszych trumnach poczujesz się jak żywy...

#3 2010-10-01 15:33:14

Nattsu.

Użytkownik

3541950
Call me!
Punktów :   

Zgłaszam się na pomocnika. Nie mam takiej mocy, wieku i autorytetu, żeby być organizatorem, czy liderem, ale chcę pomóc.

#4 2010-10-01 17:50:41

Daiku

Moderator

7881982
Punktów :   

Tak sobie myślę, że fajnie by było być modem i dawać wrany spamerom XD
Tak na prawdę to z racji tego, że wieczorami mam trochę czasu mógłbym się zająć takowymi sprawami.

+Eriko, ale na spotkania będziesz wpadać T,T

#5 2010-10-01 20:55:57

Milka

Nowy użytkownik

Punktów :   

Eriko ja Ci powiem tylko jedno.
Sama niejednokrotnie organizowałam zloty i wiem jak to jest utrzymać grupę w ryzach - i to nie była grupa 30 osób tylko przynajmniej 100. Na mojej głowie było zorganizowanie zlotu, przejazdu, zakwaterowania i zbiórka pieniędzy.
Jeżeli się odpowiednio do tego podejdzie można naprawdę osiągnąć wiele i świetnie się bawić.
Doskonale pamiętam swój pierwszy zlot BW, gdzie każdy mi wbijał z racji mojego wieku - no bo jak to może być, że taka szesnastoletnia gówniara potrafiła nie dość, że wydrzeć mordę to jeszcze trzymać sporą grupę w ryzach z moim magicznym gwizdkiem. Nie ukrywam komicznie to wyglądało, ale do dzisiaj nie raz dostaje wiadomości na gg, że brakuje im tego gwizdka po opuszczeniu mojego stanowiska
To ma być zabawa i trzeba o tym pamiętać, nie każdy od razu staje się super organizatorem i nie zawsze wszystko wychodzi tak jak powinno wyjść. Kwestia jest taka by nie dać się zwariować.

Będąc na tym zlocie nie podobało mi się traktowanie osób chętnych, które przyszły.
Są pewne granice zachowania a jako organizator niestety trzeba jest przestrzegać.
Jesteśmy ludźmi wolnymi - rozumiem chcesz mieć grupę w ryzach to dlaczego nie miałaś gwizdka?
Jeżeli się podjęłaś funkcji organizatora to po pierwszym nie za bardzo udanym spotkaniu nie powinno się z tego rezygnować.
A samo organizowanie powinno mieć ręce i nogi:
- z góry narzucony plan zabawy - co i kiedy robimy.
- trochę tańczenia, trochę śpiewania, trochę rysowania i trochę zabawy nie wiem butelka i te inne.
- jakiś obiadek czy coś
Jeżeli grupa się rozłazi to znaczy, że albo im się nudzi albo im się po prostu coś nie podoba, a wtedy trzeba mieć plan B
No i o tym także trzeba pamiętać

A co do samego konkursu na nowe funkcje - dlaczego nie ma zrobionego jakiegoś CV, aby każdy mógł każdego lepiej poznać. Z pewnością są tutaj osoby które nie znają wszystkich i przynajmniej taka forma poznania chętnych osób byłaby odpowiednia.
Co do CV - kilka swoich mogę podesłać na pw jeżeli tylko chcesz

#6 2010-10-02 13:42:49

Waizu

Użytkownik

Punktów :   

Milka mądrze prawi, zatem Ericko zamiast się buntować i odchodzić przemyśl wszystko. Oczekujesz dojrzałości od ludzi, a sama nią nie grzeszysz.

Rób , jak chcesz.

#7 2010-10-02 14:13:02

Eriko

Administrator

6296964
Punktów :   

Odchodzę nie tylko ze względu na grupę.. .Jestem zmęczona tym wszystkim

Jakbym zaczeła używać gwizdka czy czegoś takiego grupa by się na mnie wypieła i powiedziała "Jesteś chyba (za przeproszeniem) jebnięta"
Niestety ja wiem jakie chodzą plotki o mnie i o Marchewie, bo chcemy troche dyscypliny.

#8 2010-10-02 14:42:48

Nattsu.

Użytkownik

3541950
Call me!
Punktów :   

No ja Eriko rozumiem, zmęczona jest tym wszystkim. Dlatego przydałby się nowy lider, a wraz z nim wprowadzono by pomysł (nie wiem, jak to nazwać ^ ^") Milki. O.
A Eriko mogłaby wpadać, kiedy miałaby czas i zobaczyłaby, jak nowemu liderowi idzie.

#9 2010-10-02 21:25:21

Waizu

Użytkownik

Punktów :   

Plotki, super. Znowu coś sobie wmawiacie. Nikt o Was nie gada.

Na lidera może weźmiemy MOMO! XD Co Ty na to ? A Mina tyś nie chętny ?

#10 2010-10-02 23:47:40

Milka

Nowy użytkownik

Punktów :   

Eriko weź sobie urlop. Na miesiąc na dwa. Odsapnij trochu nadgoń zaległości w szkole..
Nie musimy wybierać od razu nowego lidera organizatora..
Jeżeli masz problem z połapaniem się z tym wszystkim, z utrzymaniem dyscypliny - to i nawet na megafon się złożymy!
Swoją drogą - macie coś przeciwko gwizdkowi? Wiecie jakie jaja można robić idąc środkiem chodnika mając w ustach gwizdek!
To jeeeest fajne!
Te spotkania mają na celu zjednanie sobie osób - i co z tego, że ktoś powie że jesteś wredną jędzą/zołzą/mendą po krzyczysz po wszystkich. Olej to! Uwierz, że gdybym ja miała sie załamywać nad tym kto co i kiedy o mnie mówił to juz śmiało dawno mogłam sobie palnąć w łeb.

Ja mogę chętnie pomóc coś organizować - ale bardziej na zasadzie dobrej duszyczki.
Na tą chwile moja sytuacja życiowa nie pozwala się w nic angażować na stałe.

#11 2010-10-03 08:44:23

Eriko

Administrator

6296964
Punktów :   

Ale chyba wy nie rozumiecie co ja do was mówię nawet teraz...
Rezygnuję z BC i nie ma mocnych...
Po prostu ja nie mam nerwów na to wszystko.
Chce skończyć szkołę z dobrymi wynikami...
Ja i Marchewa mamy plan założenia zespołu...
Uczęszczam na coś takiego jak Scena Muzyczna (wystawiamy w teatrach sztukę)
i wiele innych spraw, a jeszcze pracowanie z niezdecydowaną grupą co potwierdza zgłaszania na hallowen lub na byle jakie spotkanie jest po prostu męczące.
Prosiłam aby zgłaszać sie do Hallowenu a oczywiście byli wszyscy tak zdecydowani żez tego co widziałam aż 2 osoby by pojechały. Bo to że jak ktoś ci powie "Ja na 80%" to mam wiedzieć czy tak czy nie.. Zamówiła bym miejsce po czym okazało by się że nie może i ja miała bym kombinować jak teraz to spłacić.
Po za tym jestem typem człowieka że jak czegoś nie chcę a mnie do czegoś namawiają to tym bardziej odmawiam.

#12 2010-10-03 13:42:04

Daiku

Moderator

7881982
Punktów :   

Już to wspominałem, szczeble władzy zwłaszcza przy tak pokaźnej grupie powinny być większe.
Main org - zajmuje się głownie sprawami miejsca, daty i ogólnie jest zwierzchnikiem sił.
Org - mogą być to 2 osoby które zajmowały by się samą organizacją, sprawami zapraszania ludzi oraz bezpieczeństwem na spotkaniach.
Helper - 3-4 ludki które pomagają osobą na wyższych szczeblach władzy + wykonują ich polecenia.

Wiem że trochę tak z tym wyskakuje w  niewłaściwym momencie, ale nie chciał bym sytuacji w której osoba która całość założyła złożyła broń.
Enyłej na szczeble władzy proponuje osoby z doświadczeniem w prowadzeniu grup. Dobrym donośnym głosem.

#13 2010-10-05 14:14:47

Ann.

Użytkownik

12038856
Punktów :   

Eriko, kochana, nie myśl, że mnie to nie obeszło. Nie będę Cię nękać. Chyba xD

Bez Ciebie to już nie będzie to samo. Większość pewnie myśli podobnie.
Przemyśl to.

Tyle.

Rzekłam x)

Czas się przydaje, ale nie istnieje.

#14 2010-10-05 14:30:02

Hachi

Użytkownik

7968906
Punktów :   

A ja chce poprostu zostac przy tym co robię xD a to mi przypomina ,że dziś wieczorem wrzucę nowy baner z datą spotkania xD

/l、
゙(゚、 。 7
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ "Carpe diem ,a jak się nie da to Carpe jugulum i nie puszczać aż zdechnie !"

#15 2010-10-08 12:16:22

akaiito

Użytkownik

Punktów :   

Waizu napisał:

Na lidera może weźmiemy MOMO! XD Co Ty na to ?

LECZ MÓZG !  XD

To była miłość, którą można było wyśpiewać całą zaledwie w trzech linijkach.
Tę miłość, która może spalić nawet słońce... zmiótł czas.

Stopka forum

RSS